Diyet takviyeleri: “13 saat teslim etmek zorunda kaldım”

Bad Chatty

New member
Daha güçlü bağışıklık sistemi ve daha güçlü saçlar? Giderek daha fazla sağlayıcı, içme için yüksek kaliteli beslenme takviyelerinden olumlu etkiler vaat ediyor. Ancak sonunda, kritik testçiler akut sağlık sorunlarını rapor ediyor. Desen genellikle benzer ve zor.

Reklam kalın: “166 Sağlık Avantajları” ve “91 mineral, vitamin ve besin maddeleri”, “günlük yeşillikleri” için geniş bir reklam kampanyasında gıda sağlayıcısı Huel'e vaat ediyor. Fikir: Elmalardan brokoli, kino saat ve maitake mantarlarına 56 bitkiden yapılmış bir kaşık yeşil toz. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi ve daha güçlü saçlar, İngiliz markasına ve artan zihinsel performans vaat ediyor. Maliyet: 30 günlük doz için 55 Euro.

Huel on yıl önce tüm yemeklerin hızlı bir şekilde değiştirilmesi fikriyle başladı. Protein içeceklerinden farklı olarak, klasik huel tozunun besin değerleri, tam teşekküllü bir diyet için beslenme değerleri ve vitamin önerilerine dayanmaktadır. Huel ayrıca Almanya'da reklam veriyor – ve böylece 2023/2024 mali yılında 214 milyon £ satışa geldi.

Yüzde 16 artı, birkaç ay boyunca Almanya'da satılan yeni tanıtılan Miracle Powder Daily Greens'ten kaynaklanıyordu. Sadece piyasada değil: Atletik Yeşiller markası benzer bir toz AG1 idi. Başarı o kadar harika ki Aldi bile şimdi bir “yeşillik tozu” ile başlıyor.

Ancak kullanıcıların deneyimleri her zaman reklam vaatlerini karşılamamaktadır. Bu, Reddit gibi sosyal medyada ve Huel'in sayfalarında bir dizi şikayetle gösterilmiştir.

“Bu son siparişle yeşillik denemeye karar verdim ve ilk birkaç gün içinde sorun yaşamadım. Ama aniden hastalandım ve yaklaşık 13 saat teslim etmek zorunda kaldım ”diyor Reddit.

“Geçen hafta gastrointestinal bir virüs aldığımı düşündüm … dün öğleden sonra günlük yeşillikleri alana kadar. Garip olan şey, onu haftalarca sorunsuz bir şekilde aldım ve sonra aniden beni yok etti. Her iki kez saatlerce korkunç bir kusma, ”diye yazıyor bir diğeri.

“Bunun bir gıda zehirlenmesi olduğunu düşündüm”

“Ayrıca bunun bir gıda zehirlenmesi olduğunu ve 14 saatten fazla şiddetli bir şekilde teslim etmek zorunda olduğunu düşündüm. Son derece acı vericiydi. On yılı aşkın bir süredir kustum ve hiç bu kadar hasta hissetmedim. Bu hafif bir yan etki değildir. Demek istediğim, 20 defadan fazla teslim etmeliydim ve çok susuz kaldım. Ambulans çağırmak istedim çünkü zaman zaman çok kötüydü.

Desen genellikle benzerdir – ve zordur: kullanıcılar, ürünü ilk birkaç gün veya hafta boyunca kolayca tolere ettiklerini açıklar – ve daha sonra aniden bulantı, kusma ve grip benzeri semptomlar gerçekleştirir. Bu nedenle, birkaç kullanıcı başlangıçta sorunları hastanelerde ziyaret ettikten sonra bile günlük yeşilliklere atfetmediklerini açıklar.

Benzer açıklamalar, Tüketici Koruma web sitesinde Atletik Greens-39'dan Pudra AG1 için de mevcuttur. Otantiklik hiç şüphesiz kontrol edilemez – ve algılanan bir artı canlılıktan veya sadece hiçbir etki yaratan raporlar vardır.

Bir Huel sözcüsü, “Özel karışımımız, az sayıda insanın tanıdık olmadığı çok çeşitli vitamin, mineraller ve besin maddelerinden bileşenler içeriyor.” Dedi. Bu hoşgörüsüzlüğe yol açabilir. Buna ek olarak, ambalajda, notun yan etkiler durumunda almayı bıraktığı belirtilmelidir.

Sadece: Hangi yan etkilere dikkat etmesi gerekmez. Bu zorlaştırır, çünkü açıklamalara göre, neden genellikle kullanıcılar semptomlar düştükten sonra normal yediklerinde ve ayrıca günlük yeşillikleri tekrar gelirken netleşti.

Atletik yeşillikler de kaybolur. Bir sözcü, “AG1 ile ilgili istenmeyen olayların raporları, özellikle müşterilerin günlük olarak tükettiği bir ürün için son derece nadirdir.” Diyor. Şirket yasal yükümlülükleri ciddiye alır ve tüm şikayetleri dikkatlice takip eder.

Ürünler ilaç değil, bir gıda olduğundan, kabul edilmeleri gerekmez. Bununla birlikte, temel olarak, Tüketici Koruma ve Gıda Güvenliği Federal Ofisi sözcüsü, karşılık gelen AB gereksinimleri açısından “güvenli olmayan” gıdaların piyasaya sürülmemesi önemlidir. “Ürünlerin uzun vadeli tüketimi durumunda bulantı ve kusma tanımları durumunda, burada böyle bir vaka olup olmadığı kontrol edilmelidir.” Federal eyaletlerin yaşam gözetimi belirli şikayetlerden sorumludur.

Ancak, Huel görünüşe göre çok az eylem görüyor. Huel sözcüsü, ürünün zaman zaman müşteri geri bildirimi nedeniyle uyarlandığını söylüyor. Sonunda, beslenme değerini değiştirmeden ürünü olabildiğince lezzetli ve kremsi yapmakla ilgiliydi – yani semptomların nedeni olmadan.

Tüketici savunucuları temel olarak toz sebze replasmanının mantıklı olup olmadığını sorgular. Bir yandan, üreticilerin önerdiği miktar günlük ihtiyaçları emzirmek için çok küçüktür.

Öte yandan, çok sayıda malzemenin hoşgörüsüzlük veya riskli içerik riskiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Örneğin, AG1, sağlık riskleri dağları olan Sleepberry Ashwagandha'yı içerir.

Christoph Kapalschinski bir ekonomik editördür ve düzenli olarak gıda üreticileri hakkında raporlar.