Süt: Çiğ sütte dikkat, ilk önce ısınma

Bad Chatty

New member
Federal Beslenme Merkezi (BZFE), şu anda öncelikle sosyal medyada gerçekleşen çiğ süt için hype için yapıştırıcı olmaya karşı uyarıyor. Çünkü tarımdaki ihtiyatlı çalışmalara ve evde dikkatli tedaviye rağmen, çiğ sütte her zaman hasta mikroplar olabilir. Otoriteye göre, ultra şike veya pastörize olan inek sütü daha güvenlidir.

Tavsiye: Bir süt doldurma istasyonundan çiğ süt alırsanız, en az 20 ila 30 saniye boyunca 72 dereceye kadar ısıtmalısınız. Bir alternatif tercih edilen sütü kullanmaktır. Bu, özellikle kontrol edilen ve zaten mağazalarda paketlenmiş olarak satın alınabilen çiğ süt.


Bununla birlikte, BZFE'ye göre, geçici bir süt enfeksiyonu bile tercih eder ve bu nedenle – genel olarak çiğ süt olarak – bebekler, küçük çocuklar, hamile kadınlar, yaşlı insanlar ve zayıf bir bağışıklık sistemi olan insanlar için uygun değildir.

Ultra yüksek süt ile güvenli taraftaysanız, fazla kaçırmazsınız. Çünkü çiğ sütün yaygın vaatleri için – tam saç, daha az hastalık, daha iyi sindirim – bilimsel kanıt yoktur. Çiğ süt ayrıca ısıtılmış sütten önemli ölçüde daha fazla besin içermez. Özellikle en önemli iki besin kalsiyum ve protein, hasar görmeden ısıtmayı hayatta bırakır.